آیا می دانید که :
فریزر هم خوب و هم بد است ؟
غذا شامل باکتری است . باکتری مانند تمام موجودات زنده ، برای زنده ماندن نیاز به آب دارد و چون درجهی حرارت فریزر در حدود منهای 15 درجه ی سانتیگراد است ، هنگامی که شما غذا را در فریزر میگذارید ، آب داخل آن یخ میزند و همین امر باعث میشود که باکتری غیرفعال شود و نتواند به آسانی تکثیر پیدا کند . بنابراین غذا در فریزر بهتر حفظ میشود .
سازندگان فریزرها نیز عموماً تبلیغ میکنند که با نگهداری مواد غذایی درون آنها ، در کیفیت شان تغییری حاصل نمیشود و حتی در این مورد- با پول زیادی که خرج میکنند- مقالههای متعدد در ماهنامههای علمی معروف به چاپ میرسانند و کتابهای مستقل پر زرق و برق دیگری از سوی نویسندگان معروف منتشر میسازند ، ولی تمام آنها عوام فریبانه است . به موازات آنها دانشمندان دیگری نیز نتیجهی تحقیقات خود را با صدای رسا چنین اعلام میدارند که 70% پروتئین موجود در گوشت و نیز اغلب ویتامینها و سایر مواد غذایی مفید ، با انجماد و یخ زدگی در فریزر از بین میروند . بنابراین خوردن آنها بیفایده است .
راههای دیگری هم برای ذخیره کردن غذا وجود دارد . مثلاً ماهیگیران ، ماهیهای صید شده را در آفتاب خشک میکنند . این کار باعث میشود که گوشت ماهی آب خود را از دست بدهد و باکتری نتواند زنده بماند . گاهی هم گوشت یا ماهی را نمک میزنند ، تا مدتی از فساد حفظ شود . نمک خاصیت اسمزی دارد و آب گوشت را جذب میکند .