دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس - شماره 6

Category: دانستنیها
Published on 04 January 2015
Written by Super User Hits: 4079

بسم الله الرحمن الرحیم

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس (6)

عملیات مرصاد

ü   بعد از پذیرش قطعنامه توسط ایران در 27 تیرماه 67 یک هفته بعد منافقین در ساعت 15:30 روز سوم مرداد 67 پس از اجرای آتش سنگین و بی سابقه عراق در محور سرپل ذهاب با عبور از مرز ، حمله خود را با نام «فروغ جاویدان» آغاز کردند.

ü   فرودگاه واشنگتن قبل از عملیات فروغ جاویدان به مدت 3 روز برای انتقال نیرو در اختیار مجاهدین خلق (منافقین) قرار گرفته بود.

ü   مسعود رجوی طی تحلیلی گفته بود : نباید این فرصت تاریخی را از دست بدهیم و باید حمله کنیم و در شرایطی که رژیم ایران نیروی جنگی ندارد ، کار را تمام کنیم .

ü   مریم رجوی در جمع نیروهای حمله کننده گفته بود : وقتی از جبهه عبور کنیم آن طرف‌تر کسی نیست که جلوی ما را بگیرد و در پاسخ به سئوالات حاضرین گفته بود : جمع بندی نهایی در میدان آزادی !

ü   گروهک منافقین در حمله به شهر اسلام آباد غرب (تیرماه 67) دهها تن از مجروحین بیمارستان این شهر را از بخش‌ها خارج نموده و در حیاط بیمارستان اعدام کردند .

ü   این عملیات با رمز یا علی (علیه السلام)دو روز پس از حمله منافقین انجام شد و در روز 7 مرداد هیچ اثری از نیروهای ضد انقلاب در منطقه نبود . در این عملیات 1600 تا 2000 تن از منافقین به هلاکت رسیده و حدود 1000 نفر از آنان زخمی شدند .

عملیات فتح المبین

ü   عملیات فتح المبین در تاریخ 1/1/1361 با رمز یا زهرا (علیها السلام)آغاز شد . این عملیات در 3 مرحله انجام و 10 روز طول کشید . در مرحله اول این عملیات رزمندگان اسلام موفق می‌شوند ، 650 کیلومتر مربع از خاک میهن اسلامی را آزاد و شهرهای دزفول ، شوش ، اندیمشک ، پایگاه چهارم هوایی ، جاده سراسری اندیمشک اهواز و صدها روستا را از تیررس دشمن خارج سازند .

ü   در عملیات فتح المبین دلاور مردان غیور اسلام توانستند سایتهای 4 و 5 را که صدام گفته بود : « اگر ایرانی‌ها این سایت‌ها را توانستند بگیرند ، کلید فتح بصره را به آنان خواهم داد » گرفته و آزاد کردند .

ü   در جریان عملیات فتح المبین ، عراقی‌ها چنان غافلگیر شده بودند که کلی اسناد و مدارک محرمانه از خود به جای گذاشتند .

ü   تا قبل از عملیات فتح المبین ، عراق حالت تهاجمی داشت ، اما از این مرحله به بعد عراقی‌ها دست و پایشان را جمع کردند ، میدان مین گذاشتند و مجبور شدند به لاک دفاعی فرو روند .

ü     با انجام عملیات فتح المبین ، کشور فرانسه 29 فروند میراژ به عراق ارسال کرد .

ü   در این عملیات تعداد 25000 نفر از سربازان رژیم متجاوز عراق ، کشته و زخمی و 15000 نفر از آنان به اسارت نیروهای اسلام درآمدند .

سایر دانستنیها

ü     جنگ عراق و ایران ، در نوع خود از طولانی‌ترین جنگ‌های قرن بیستم است .

ü     کشور عراق ساحل کوچکی در حدود 45 کیلومتر در خلیج فارس دارد .

ü     رژیم عراق از ابتدا تا پایان جنگ به هیچ یک از سربازان خود ، کارت پایان خدمت نداد .

ü     رژیم عراق در طول 8 سال دفاع مقدس ، 242 بار از سلاح‌های شیمیایی علیه ایران استفاده کرده است .

ü   طبق اعلام سازمان حمایت از مجروحین سلاح شیمیایی مستقر در انگلیس ، عراق اولین رژیمی است که غیر نظامیان خود را با سلاح شیمیایی بمباران کرده است .

ü     دولت عراق ، پس از جنگ تحمیلی اعتراف کرد : 6 هزار بمب شیمیایی علیه ایران ، استفاده کرده است .

ü   در طول دفاع مقدس هیچ سرباز ، افسر و رزمنده ایرانی (علی رغم قوانین جنگی) به علت فرار و ترک میدان نبرد مورد مؤاخذه جدی قرار نگرفت و در جبهه ایران از محاکمه و اعدام صحرایی خبری نبود .

ü     تاکنون بیش از 10 هزار عنوان کتاب درباره دفاع مقدس منتشر شده است .

ü   در طول 8 سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی ایران به دست دشمن باقی نماند و این افتخار در تاریخ 400 سال گذشته ایران بی نظیر است .

ü   حدود 5000 نفر از اسرای عراقی به ایران پناهنده شده‌اند که توسط صلیب سرخ ثبت نام و تعداد زیادی از آنها در ایران ازدواج کرده و تشکیل خانواده داده‌اند و تا قبل از سقوط صدام حاضر به بازگشت به کشورشان نبودند .

ü   طول مرز ایران و عراق 1336 کیلومتر است که با در نظر گرفتن رودخانه‌ها و هورالعظیم به 1591 کیلومتر می‌رسد .

ü   سینمای جنگی ایران پس از شروع جنگ تحمیلی با فیلم «مرز» به کارگردانی جمشید حیدری شروع به کار کرد . این فیلم در سال 1360 به عنوان تنها اثر جنگی به نمایش درآمد .

قطعنامه 598

ü   جمهوری اسلامی ایران در تیرماه 1367 به دلیل اهمیت حفظ جان انسان‌ها ، برقراری عدالت و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی به طور رسمی قطعنامه 598 شورای امنیت را پذیرفت و مدتی بعد نیز آتش بس رسمی بین دو کشور برقرار شد .

ü   امام خمینی (ره) درباره تلخی پذیرش قطعنامه فرمودند : قبول این مسئله (قطع نامه) برای من از زهر کشنده‌تر است ، ولی راضی به رضای خداییم و برای رضایت او این جرعه را نوشیدم .

پایان مقاومت

ü   و سرانجام جنگی که در تاریخ 31/6/1359 از طرف صدام با حمایت بیش از 50 کشور ، با نام «قادسیه» و با هدف اصلی براندازی نظام جمهوری اسلامی ، بر ایران تحمیل شده بود در تاریخ 7/5/67 با سرکوب حمله مشترک منافقین و ارتش بعثی عراق متوقف شد .

ü   پس از هشت سال دفاع دلیرانه رزمندگان ، نه تنها دشمن نتوانست یک وجب از خاک کشورمان را اشغال کند ، بلکه در اوج درماندگی و عجز ، شکست را پذیرفت و همگان به عظمت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران اعتراف نمودند .

منابع :

·    سیری در جنگ ایران و عراق جلدهای 1 تا 6 و تأملی در جنگ ایران و عراق : مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه

·        آمارها پرده بر می‌دارند : نشر نورالسجاد

·        اطلس نبردهای ماندگار : نیروی زمینی ارتش ، سازمان ایثارگران

·        همپای صاعقه : سپاه محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم )

·        اولین های دفاع مقدس : محمد خامه یار

·        نشریه امتداد و دیگر نشریات ، کتب و سایت‌های معتبر مربوط به دفاع مقدس .

 

 

با تشکر از نویسنده ارزشی آقای محمد حسین قاسمی

 

و همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس - شماره 5

Category: دانستنیها
Published on 04 January 2015
Written by Super User Hits: 4091

بسم الله الرحمن الرحیم

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس (5)

عملیات محرم

ü   در عملیات محرم رزمندگان اسلام علاوه بر آزادسازی 550 کیلومتر مربع از خاک ایران ، موفق شدند بیش از 550 کیلومتر از خاک عراق را در نواری مرزی به تصرف خود درآورند.

ü   رژیم متجاوز عراق برای جلوگیری از عملیات محرم طی پیامی از ایران می‌خواهد به خاطر ماه حرام از جنگ خودداری شود غافل از اینکه خودش در ماه ذیحجه که از ماه‌های حرام محسوب می شود ، حمله سرتاسریش را آغاز کرده بود .

عملیات والفجر 8 (فتح فاو)

ü   در ساعت 22:10 روز 20/11/64 عملیات والفجر 8 با رمز یا فاطمة الزهرا (علیهاالسلام) آغاز و تا 75 روز ادامه داشت . بندر فاو در روزهای اول عملیات به تصرف درآمد اما با توجه به پاتک‌های سنگین دشمن بیش از 70 روز جنگ سخت در پی داشت .

ü   در این عملیات ، 800 کیلومتر مربع از زمین‌های دشمن آزاد و بیش از 50 هزار از نیروهای دشمن کشته و زخمی و نزدیک به 3 هزار نفر به اسارت درآمدند .

ü   در جریان عملیات والفجر 8 که منجر به فتح فاو شد ، رزمندگان اسلام با 150 هزار نیرو در مقابل 700 هزار نفر از ارتش عراق جنگیدند و با عبور از رودخانه وحشی و عریض اروند به آن پیروزی درخشان رسیدند .

ü   در این عملیات ، نیروی هوایی قدرتمند ایران ، با نشان دادن توان رزمی خود ، ادعای کارشناسان خارجی ، مبنی بر ناتوانی هوایی ایران را باطل می کند و با انجام بیش از 1000 سورتی پرواز ، دوست و دشمن را به حیرت فرو می‌برد .

ü   پس از فتح فاو توسط رزمندگان اسلام ، پرچم مبارک یا ثامن الائمه (علیهم السلام) (که مدتها بود بر فراز گنبد امام رضا (علیه السلام) در مشهد مقدس ، در اهتزاز بود) به دست فرمانده لشکر 25 کربلا بر بالای مناره مسجد فاو نصب شد.

ü   چند روز پس از پیروزی ایران در عملیات والفجر 8 هواپیماهای عراق ، اعلامیه‌هایی فراوانی بر سر رزمندگان فرو می‌ریزند که در آن نوشته بود : اینجا زمین غضبی است . نماز خواندن در اینجا حرام است ... و نماز شما باطل است .

ü   پس از فتح فاو ، صدای بخش فارسی رادیو عراق اعلام کرد : سربازان ، درجه داران و افسران ایرانی ! همسران و فرزندان شما در منزل چشم به راه شما هستند ، گول رژیم ایران را نخورید ، فاو شهر شما نیست از آن خارج شوید .

ü   نیروی هوایی قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در عملیات والفجر 8 با همکاری پدافند زمین به هوا ، توانستند 74 فروند از هواپیماهای پیشرفته عراق را ساقط کنند .

عملیات طریق القدس (آزادسازی بستان) 8/9/1360

ü     پس از عملیات طریق القدس ، کشور فرانسه 35 فروند میراژ به عراق ارسال کرد .

ü   در عملیات طریق القدس برای اولین بار نیروهای مردمی (بسیج) در سطح گسترده‌ای سازماندهی و به کار گرفته شدند .

 

ü   نخستین قرارگاه مشترک سپاه و ارتش در عملیات طریق القدس ، توسط شهید حسن باقری بنیان نهاده شد که خود فرماندهی آن را به عهده‌دار بود .

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس - شماره 3

Category: دانستنیها
Published on 03 January 2015
Written by Super User Hits: 4753

بسم الله الرحمن الرحیم

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس (3)

 

 

خرمشهر

ü   شهر خرمشهر قبل از جنگ دارای 220 هزار جمعیت ، 91 مسجد با کلیه وسایل ارتباطی ، 12 بیمارستان ، 6 سینما و 40 هزار واحد مسکونی بود که به علت اهمیت استراتژیکی از قدیم مورد توجه بیگانگان بوده است .

ü      خرمشهر جزء بزرگترین بنادر خاورمیانه و خلیج فارس به حساب می آید .

ü   این بندر می تواند کشتی های بزرگ اقیانوس پیما را پذیرا شود و با داشتن 13 اسکله قبل از جنگ نقش ویژه‌ای در اقتصاد و بازرگانی ایفا می کرد .

ü   فاصله خرمشهر با آبادان 23 کلیومتر ، بندر بصره در 48 کیلومتری غرب آن و اهواز در 128 کیلومتری شمال آن واقع شده است . مردم خرمشهر عرب زبان بوده و تعدادی مهاجر نیز در این شهر زندگی می کنند که اکثریت آنان دارای مذهب شیعه هستند .

سقوط خرمشهر

ü   از رویاهای رژیم عراق اضافه کردن بندر خرمشهر به خاک عراق بود که سرانجام برای تحقق این رویا در 31 شهریور 1359 ارتش صدام با استعداد 2 لشکر به شهر خرمشهر هجوم آورد و پس از 35 روز مقاومت بی نظیر و فراموش نشدنی در تاریخ 4/8/1359 خرمشهر را به تصرف ارتش خود درآورد .

ü   صدام پس از اشغال خرمشهر در پیامی چنین گفت : نیروهای مصلح ما هم اکنون محمره (خرمشهر) مروارید شط العرب را به تصرف خود در آوردند . شهری که امروز لباس عزا را از تن رها کرد و لباس عربی ، یعنی پیروزی بر تن نمود .

ü   با سقوط خرمشهر ، فرماندهان ارتش عراق کمیته‌ای موسوم به کمیته تخلیه اموال تشکیل می‌دهند . اموال و اثاثیه 25 هزار واحد مسکونی شهر ، به بندر بصره منتقل و پس از فروش در آنجا ، مبلغ آن به حساب ارتش عراق واریز می‌شود .

ü   ارتش عراق پس از اشغال خرمشهر 700 هزار تن کالا به همراه 500 اتومبیل خارجی که در بندر عظیم خرمشهر تخلیه شده بود را به غارت برد .

ü   پس از تخلیه اموال ، سرتیپ احمد زیدان ، فرمانده نیروهای عراقی مستقر در خرمشهردستور تخریب کامل شهر را صادر می کند . منازل شهر با 300 تن تی ان تی (مواد انفجاری) تخریب می شود .

ü   عراقی‌ها پس از اشغال خرمشهر نامهای محله ها و مدارس خرمشهر را عوض کردند . مثلا محله البعث و مدرسه قادسیه صدام حتی صدام در 19 آبان 1359 طی دستوری به نیروهای عراقی گفته بود : بکوشید از مناطق و راههای عبادان ، محمره و الاحواز محمره بگذرید .

ü      عراقی‌ها روی دیوارهای خرمشهر جمله معروف جئنا لنبقی را نوشته بودند ، یعنی آمده‌ایم تا بمانیم .

در آستانه فتح خرمشهر

ü   در آستانه آزادسازی خرمشهر یکی از فرماندهان به محضر امام خمینی (ره) رفته بود ، امام فرموده بودند : آیا خرمشهر را می‌توانید بگیرید ؟ پاسخ داده شده بود : بله ، امام فرموده بودند : الحمدالله ، پس دعا نموده و فرموده بودند : ما باید به خدا توکل کنیم .

ü   رادیو دولتی انگلستان در شامگاه نهم اردیبهشت 1361 اعلام کرد : چنانچه ایرانیان درصدد باز پس گرفتن خرمشهر برآیند ، سخت ترین گردو را برای شکستن برگزیدند .

ü   رادیو مونت کارلو بخش عربی ساعت 17 روز 10/2/1361 اعلام کرد : به خاطر وجود استحکامات فراوان عراق در خرمشهر ، ایران نمی تواند به این شهر دست یابد .

ü   روزنامه فرانس سوار چاپ فرانسه نوشت : خرمشهر یک جایزه بزرگ است ، اگر ایرانی ها آن را پس بگیرند ، عراقی‌ها حرفی برای گفتن نخواهند داشت .

ü   رادیو بغداد در آستانه ورود قوای ایران به خرمشهر در بخش فارسی خود مکرر اعلام می کند : دفاع از خرمشهر به معنی دفاع از بصره است . آبروی امت عرب در گرو دفاع از خرمشهر است .

فتح خرمشهر

ü   و سرانجام در روز سوم خرداد 1361 در ساعت 15:30 خرمشهر پس از 575 روز اشغال ، در مرحله چهارم عملیات بیت المقدس به دست توانمند رزمندگان اسلام آزاد شد و رادیو جمهوری اسلامی ایران در ساعت 5/4 بعد از ظهر این خبر را اینگونه اعلام کرد : شنوندگان عزیز ! توجه فرمائید ... خرمشهر ، شهر خون آزاد شد . ... الله اکبر ، الله اکبر .

ü   خبرگزاری رویتر : خرمشهر که ایرانیها آن را خونین شهر نامیده‌اند در پس یک نبرد دو روزه توسط ایران آزاد شد . بر پایه این گزارش 30 هزار تن از نیروهای عراقی که از خرمشهر دفاع می کردند پس از کشته شدن فرماندهانشان در برابر نیروهای ایران تسلیم شدند .

ü   روزنامه الارام چاپ مصر 3/3/1361 نوشت . هیچ کس انتظار نداشت خرمشهر با این سرعت بدست ایرانیان بیفتد . باز پس گیری خرمشهر تکان دهنده است . زیرا عراقی‌ها 20 ماه پیش ، خطوط دفاعی بسیار قوی در داخل خاک ایران تشکیل داده بودند .

ü   دلاور مردان غیور اسلام در جریان آزاد سازی خرمشهر 16500 نفر از سربازان دشمن را کشته و زخمی نموده و 19000 نفر از آنان را به اسارت درآوردند .

ü   در جریان عملیات بیت المقدس که در چهار مرحله انجام و منجر به آزاد سازی شهر خرمشهر شد حدود 6000 نفر از دلیر مردان ارتش و سپاه ، به شهادت رسیدند و حدود 24 نفر نیز مجروح شدند .

ü      سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان :

ü      شاد کردن این ملت با فتح خرمشهر ، بزرگترین اجری بود که خداوند در زندگانی به ما عطا کرد .

ü   نوحه معروف ممد نبوی ببینی در اولین سالگرد  آزادی خرمشهر در مسجد جامع این شهر و با مداحی آقای غلامعلی کویتی پور اجرا شد . شاعر این نوحه آقای جواد عزیزی می باشد .

شلمچه

ü   شلمچه ، اولین محل درگیری میان نیروهای انتظامی ایران و نیروهای عراق در خوزستان قبل از تهاجم گسترده عراق در سال 1359 بود .

ü   جبهه شلمچه از ابتدای جنگ تحمیلی به خاطر قرار گرفتن بین دو بندر مهم خرمشهر و بصره از اهمیت فوق العاده‌ای برخودار بود . به همین خاطر شاهد خونین ترین درگیری ها بوده است .

ü   عملیات های : بیت المقدس (اردیبهشت 61) ، رمضان (تیر 61) ، کربلای 5 (دی 65) ، کربلای 8 (فروردین 66) ، و بیت المقدس 7 (خرداد 67) در منطقه شلمچه انجام شده است .

ü   چند سال پیش سمیناری در تهران با عنوان بررسی خاطره نویسی جنگ ایران عراق و جنگ فرانسه برگزار شد . پرفسور اددون روزو رئیس موزه جنگ فرانسه ، تو جلسه یک سری عکس و اسلاید از موزه جنگشان نشان داد و مدعی بود که من 20 سال کار تحقیقاتی روی جنگ های دنیا کرده‌ام و ... خیلی متکبر بود . روز آخر سمینار ، آنها را با هواپیما به آبادان بردند و بعد از یک ساعتی در شلمچه همین اددون روزو ، وقتی توی شلمچه راه می رفت ، هی آه می کشید و می گفت : وای اینجا کجاست ؟! این سرزمین با آدم حرف می زند . اگر یک وجب از این خاک توی فرانسه بود ، بهتون می گفتم مردم چه زیارتگاهی درست می کردند بعدها گفت : من 20 سال کار تحقیقاتی کرده‌ام ، همه یک طرف ، این سه روزی که در ایران بوده‌ام ، یک طرف . آرزو دارم که یک هفته بیایم ایران ، پای برهنه روی زمین شلمچه راه بروم .

حلبچه

ü   در جریان آزاد سازی شهر حلبچه (شهر کرد نشین عراق) در عملیات والفجر 10 ، مردم مهربان این شهر با آغوش باز به استقبال رزمندگان اسلام می آیند و با شیرینی و گل ، مقدم ارتش اسلام را گرامی می دارند .

 

ü   با بمباران شهر حلبچه توسط رژیم بعثی عراق ، 5000 نفر از مردم شریف این شهر بر اثر مسمومیت گازهای شیمیایی طی چند دقیقه به شهادت رسیدند .

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس - شماره 4

Category: دانستنیها
Published on 03 January 2015
Written by Super User Hits: 5783

بسم الله الرحمن الرحیم

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس (4)

 

اولین ها

ü   اولین گلوله‌ای که از یک دستگاه تانک در جنگ ایران و عراق بسوی کشورمان شلیک شد توسط ملک حسین ، پادشاه وقت اردن انجام گرفت .

ü   اولین عملیات منظم رزمندگان اسلام ، عملیات امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در تاریخ 26/12/1359 در منطقه غرب سوسنگرد انجام شد .

ü     اولین ایستگاهای صلواتی جبهه‌ها در شهر بستان (پس از آزاد سازی) راه اندازی شد .

ü   اولین عملیات نیروی هوایی ارتش ، تنها به فاصله 2 ساعت پس از اولین حمله هوایی دشمن ، در بعد از ظهر 31 شهریور ماه 1359 صورت گرفت که صدمات جبران ناپذیری به 2 پایگاه مهم هوایی عراق  به نامهای الرشید و شعبیه وارد نمود .

ü     اولین عملیات نیروی دریایی ارتش در هفتم آذرماه 1359 انجام شد .

ü   اولین حضور مقام معظم رهبری در جنگ تحمیلی ، در اواخر سال 1359 صورت گرفت و تا یکی دو ماه از ابتدای سال 1360 ادامه یافت .

ü   اولین موشک ایران برای مقابله به مثل در ساعت 2:40 بامداد 21 اسفند 1362 به سوی کرکوک در عراق و سپس از 23 اسفند تا 25 خرداد سال 1364 ، تعداد 12 موشک به شهر بغداد پرتاپ شد .

ü   اولین عملیات آبی خاکی دلاور مردان غیور اسلام با نام خیبر در سوم اسفند ماه 1362 در منطقه هور در جزایر مجنون انجام گردید .

ü     اولین عملیات دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس ، با نام کربلای 3 در شهریور ماه 1365 انجام شد .

ü   اولین عملیات بیرون راندن دشمن تا نقطه مرزی ، عملیاتی به نام طریق القدس بود که در 30 دقیقه بامداد روز یکشنبه هشتم آذر ماه 1360 صورت گرفت و نیروهای دشمن تا نقطه مرزی تنگه چزابه به عقب رانده شدند و شهر بستان نیز آزاد شد .

ü     اولین بار در عملیات رمضان ، جنگ به داخل خاک عراق کشیده شد .

ü   اولین خودروهای پدافند شیمیایی توسط جهادگران جهاد سازندگی اصفهان ، به منظور مقابله با بمب های شیمیایی طراحی و ساخته شد .

ü     اولین کشوری که از نخستین روزهای جنگ به طور رسمی از عراق حمایت کرد ، اردن بود .

ü   اولین گردان از روحانیون و طلاب حوزه علمیه قم در سومین روز تجاوز دشمن بعثی عراق ، توسط دفتر تبلیغات حوزه علمیه ، به جبهه اعزام شد .

ü     اولین شهر عراق که به تصرف نیروهای ایران در آمد ، شهر پنجوین بود .

ü   اولین پیروزی عظیم ایران در جنگ ، عملیات ثامن الائمه علیه السلام است که در تاریخ 5/7/1360 و با حضور لشکر 77 پیاده ارتش و نیروهای سپاه و بسیج مردمی در شمال آبادان و شرق رود کارون اجرا گردید و محاصره آبادان به کلی درهم شکست .

ü   اولین قرارگاه مشترک ارتش و سپاه در عملیات طریق القدس ، توسط شهید حسن باقری بنیان نهاده شد که خود فرماندهی آنرا به عهده داشت .

ü     اولین گزارشگر صدا و سیما که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید ، شهید علی اصغر رهبر بود .

ü     اولین فرمانده اسیر دفاع مقدس فرمانده شجاع پاسداران سوسنگرد به نام حبیب شریفی بود .

ü   اولین شاعر شهید دفاع مقدس ، حسین ارسلان متخلص به رخشا بود که در تاریخ 20 آذرماه سال 1364 در هور الهویزه به شهادت رسید .

ü     اولین روحانی مفقود الاثر دوران دفاع مقدس ، حجت الاسلام احد ظریفیان بود .

ü     اولین خلبان شهید دوران دفاع مقدس ، شهید فیروز حسنی بود .

ü   اولین شهری که به صورت گسترده ، قربانی سلاح‌های شیمیایی شد ، شهر سردشت استان آذربایجان غربی بود که در روز هفتم تیرماه سال 1362 مورد تهاجم قرار گرفت .

خواندنیها

ü   روی تخته سیاه یکی از مدارس خرمشهر که موشک خورده بود این جمله نوشته شده بود : اسلام درس اول و آخر شماست بچه‌ها

ü   در حالی که خلبانان جوانمرد ایرانی از زدن یک پل که ماشینی روی آن در حال عبور است اجتناب می کنند ، خلبانان دشمن به مدارس کودکان کرمانشاه حمله کرده و تعداد زیادی از کودکان معصوم را به خاک و خون می کشند .

ü   سال 1361 ، قرار بود کنفرانس سران کشورهای غیر متعهد در بغداد برگزار شود . اگر این کنفرانس برگزار می شد صدام به مدت 8 سال ریاست آن را به عهده می گرفت . تنها راهی که می شد از برگزاری کنفرانس جلوگیری کرد ، ناامن نشان دادن بغداد بود که صدام به امنیت آن خیلی افتخار می‌کرد . صبح روز 31 تیرماه سال 1361 ، خلبان شجاع عباس دوران ، که عراق برای سرش جایزه گذاشته بود . پس از بمباران پالایشگاه بغداد ، هواپیمای خود را که آتش گرفته بود به هتل محل برگزاری اجلاس سران غیر متعهدها کوبید و بدین ترتیب با شهادت خود کاری کرد که این اجلاس به علت فقدان امنیت در بغداد ، برگزار نشود . پیکر پاک شهید دوران به همراه 570 شهید دیگر در دوم مرداد 1381 به خاک میهن بازگشت .

ü   بر روی یک دیوار مخروبه در سوسنگرد با خطی شتاب‌زده این جمله نوشته شده بود . صدای توپ و خمپاره همه جا را فرا گرفته و دشمن وارد شهر شده و تا چند لحظه دیگر همه‌ی ما شهید خواهیم شد . برای ما شهدای گمنام فاتحه بخوانید .

ü   برای بچه‌هایی که تازه رسیده بودند پی جا می گشتم یک پسر بچه را دیدم . گفت : با بچه‌های تهرام آمده‌ام من رو جا گذاشتند و رفتند . بچه بود و دست خالی و تنها ، ولی معلوم بود که نمی ترسد . گفتم : خوب اشکالی ندارد تو هم بیا پیش ما . بعدها فهمیدم (فهمیده) بود .محمد حسین فهمیده !

ü   با اصابت ششمین موشک ایران به بغداد ، صدام از بغداد گریخته و به شهر سامرا (یکی از چهار شهر امن) پناه می برد . رادیو صوت الجماهیر در توجیه این فرار اعلام می کند که صدام برای زیارت به این شهر سفر کرده است .

ü   در حالی که مردم با ایمان خرمشهر مشغول دفاع از شهر در مقابل دو لشکر عراق بودند ، بنی صدر به وعده دادن اکتفا می کند . و وقتی نیروهای سپاه از او می خواهند که برای پشتیبانی آنها فانتوم بفرستد می گوید : مگر فانتوم نقل و نبات است که برایتان بفرستم .

ü   ناهار اشرافی داشتیم (نان و ماست) سفره را انداخته و نیانداخته ، دکتر چمران از راه رسید . دعوتش کردیم بماند . دست‌هایش را شست . بر سر همان سفره نشست یکی پرسید : پس این وزیر دفاع که گفتن قراره بیاد چی شد ؟ بقیه خندیدند ...

ü   رژیم عراق با تصرف شهر مهران ، در اردیبهشت سال 65 جهانیان را به تماشای فتوحات خود فرا می‌خواند . اما رزمندگان جشن و پایکوبی صدام را با بازپس گیری این شهر در عملیات کربلای یک در تاریخ دهم تیرماه 65 به عزا مبدّل نمودند .

ü   در بهمن ماه سال 1365 در پی بمباران وحشیانه رژیم بعثی عراق به دو مدرسه در شهر میانه ، 68 دختر بی‌گناه دانش آموز به شهادت رسیدند .

ü   به پاس فداکاری نیروهای دریایی در عملیات مروارید (7/9/1359) و فتح اسکله البکر و حماسه آفرینی ناوچه پیکان و نابودی نیروی دریایی عراق ، هفتم آذر به نام « روز نیروی دریایی » نام گذاری شده است .

ü   در عملیات کربلای یک وقتی یکی از عراقی‌ها خود را تسلیم کرد ، گفت : من شیعه هستم هنگام اعزام مادرم یک تکه پارچه‌ی سبز حرم امام حسین (علیه السلام) را به قصد تبرک به من داد و گفت : اگر اسیر شدی این پارچه نزد ایرانی‌ها خیلی ارزشمند است بگو مال کربلاست . با تو کاری نخواهند داشت .

ü   دوستم فریاد زد بیایید کمک سیب ها رو خالی کنید . از لبنان فرستادند . نمی دانستیم خنده کنیم یا گریه ! حتی لبنانی‌ها هم برای ما کمک فرستاده بودند ، ولی از توپخانه خودمان که بنی صدر گفته بود دارد می‌آید ، خبری نبود .

ü   گروه توپخانه اعزامی از اصفهان ، که بنی صدر خائن روزهای اول جنگ وعده آمدن آن را داده بود پس از 36 روز (یک روز پس از سقوط خرمشهر) وارد منطقه شد .

ü   شهید صیاد شیرازی دو پایش از ساق شکسته بود و در آن سرما حاضر نشد یک مسکن به او بزنیم و حتی حاضر نشد جلوتر از دیگران او را معاینه کنیم .

ü   پس از پرتاب 9 موشک ایران به بغداد در سال 64 ، صدام حسین که در جنگ شهرها به استیصال می‌افتد ، کشورهای لیبی و سوریه را متهم به تحویل موشک به ایران می‌کند و آنها را خائن به اعراب می‌نامد .

ü   پس از عزل بنی صدر ، ظرف کمتر از یک سال ، در چهار عملیات بزرگ ثامن الائمه 8 ، طریق القدس ، فتح المبین و  بیت المقدس ، 57 درصد از سرزمین‌هایی که در طول جنگ به اشغال دشمن درآمده بود ، آزاد شد .

ü   در طول 8 سال دفاع مقدس بیش از 70 هزار نیروی عراقی در میدان‌های نبرد به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند که تعداد زیادی از اتباع کشورهای مختلف از جمله ( سودان ، مصر ، اردن ، مراکش و ... ) بین آنها بودند که بصورت مزدور به کمک صدام آمده بودند .

 

ü   در یادداشت‌های باقی مانده یکی از شهیدان گردان حنظله آمده : امروز ، روز پنجم است که در محاصره هستیم . آب را جیره‌بندی کرده‌ایم . نان را جیره‌بندی کرده‌ایم . عطش همه را هلاک کرده ، همه را جز شهدا ، که حالا کنار هم در انتهای کانال خوابیده‌‌اند . دیگر شهدا تشنه نیستند . فدای لب تشنه‌ات پسر فاطمه (علیها السلام) .

 

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس - شماره 2

Category: دانستنیها
Published on 03 January 2015
Written by Super User Hits: 4416

بسم الله الرحمن الرحیم

دانستنیها و خواندنی‌هایی از دوران دفاع مقدس (2)

 

 

زنان

ü   براساس آمار تهیه شده از فهرست شهدای جنگ تحمیلی زنان قهرمان ایران 4 هزار 363 نفر شهیده در طول سالهای دفاع مقدس تقدیم اسلام کردند که بیشتر آنها در بمباران و موشک باران شهرها به شهادت رسیده‌اند .

ü      در طول 8 سال دفاع مقدس 22808 نفر امدادگر و 2276 نفر پزشک زن به جبهه‌ها اعزام شدند .

ü   در حال حاضر در کشور بیش از 5 هزار زن جانباز وجود دارد که از این میان 3 هزار نفر بالای 25 درصد جانبازی هستند .

جانبازان

ü      در طول دفاع مقدس 320 هزار نفر از قهرمانان رزمنده با درصد بالایی جانباز شدند .

ü      در حال حاضر 100 هزار جانباز شیمیایی در کشور وجود دارد . حدود 8 هزار جانباز نیز در شرایط بحرانی هستند .

آزادگان

ü   در طول 8 سال دفاع مقدس حدود 45 هزار از رزمندگان اسلام به اسارت نیروهای عراقی در آمدند که مردم به آنها لقب آزادگان دادند .

مفقود الاثر

ü   در طول 8 سال دفاع مقدس حدود 25 هزار نفر مفقود الاثر شدند که تاکنون پیکر مطهر نزدیک به 20000 از آنها با عملیات تفحص پیدا شده است .

جنگ شهرها

ü      در طول جنگ ، 127 شهر از شهرهای کشور مورد تهاجم هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند .

ü   از میان شهرهای مورد تهاجم ، آبادان با بیش از 1017 بار رتبه اول ، اهواز با 316 بار رتبه دوم و دزفول با 241 بار در رتبه سوم قرار دارد .

ü      شهر تهران در دوران جنگ شهرها 92 بار مورد تهاجم هوایی و موشکی قرار گرفته است .

ü   در روزهای پایانی سال 1366 سومین جنگ شهرها علیه ایران آغاز شد و برای اولین بارموشک‌های عراقی که بُرد آنها به کمک متخصصان خارجی افزایش یافته بود ، به شهرهای تهران و قم اصابت کرد .

ü   بیش از 63 درصد از حملات دشمن به شهرهای کشور با هواپیما ، 32 درصد با توپخانه و در حدود 5 درصد نیز با موشک صورت گرفته است .

ü   حداکثر تعداد شهدا در یک بار تهاجم به شهرهای کشور 800 نفر است که در اثر تهاجم هواپیماهای دشمن به شهر کرمانشاه در آذر ماه سال 1365 اتفاق افتاد .

ü   حداکثر تعداد مجروحین در یک بار تهاجم به شهرهای کشور 4000 نفر است که بر اثر تهاجم هواپیماهای دشمن به شهر اهواز در تیرماه 1367 اتفاق افتاد .

ü   در گزارش هیئت اعزامی از طرف سازمان ملل که در تاریخ 10 خرداد 1370 وارد تهران شدند چنین آمده : 5 استان ایران صحنه جنگ بوده و 11  استان مورد حمله قرار گرفته 500 شهر و 4 هزار روستا بر اثر جنگ خسارت دیده‌اند .

ü      خسارات مستقیم وارده به جمهوری اسلامی ایران به نظر این هیئت بیش از 97 میلیارد دلار تخمین زده شده است

ü   جهاد سازندگی در طول 8 سال دفاع مقدس 3100 شهید ، 8500 جانباز ، 866 آزاده و 83 مفقودالاثر را تقدیم انقلاب اسلامی نموده است .

شرکای دزد ، رفقای قافله

ü      شوروی بزرگترین تامین کننده نیازهای تسلیحاتی عراق بود .

ü      آمریکا بزرگترین متحد عراق بر علیه ایران بود .

ü      آلمان بزرگترین کارخانه ساخت سلاح شیمیایی را در عراق ساخت .

ü      فرانسه علاوه بر صدها هواپیما ، موشک و ... یک بمب اتمی به عراق برای حمله به ایران هدیه نمود .

ü      ایتالیا چند میلیون مین ضد نفر به عراق فرستاد .

ü      سوئیس کاربرد پروژه اورانیوم را در عراق آغاز کرد .

ü      بلژیک قرارداد ساخت پایگاه نظامی در عراق به قیمت 830 میلیون دلار منعقد کرد .

ü      برزیل قراردادی 10 ساله با عراق برای همکاری هسته‌ای امضاء کرد .

ü      شیلی در ساخت بمب های خوشه‌ای به عراق کمک کرد .

ü      اسپانیا ، سوئد ، ژاپن و آرژانتین کمک های نظامی متنوعی به عراق علیه ایران اعطا کردند .

ü      اردن اولین کشوری بود که به طور رسمی از عراق حمایت کرد و نیروی نظامی به عراق اعزام کرد .

ü   کویت وام بلاعوض 15 میلیون دلاری به عراق در جنگ علیه ایران اعطا کرد و جزیره بوبیان که جزو خاک این کشور می باشد را از آغاز تا پایان جنگ به عنوان پایگاه موشکی و باند پرواز هواپیماهای عراقی برای زدن کشتی ها و حتی موشک باران شهرهای ایران در اختیار عراق گذاشته بود .

ü      مصر 3/5 میلیارد دلار موشک و تسلیحات به صورت رایگان برای عراق فرستاد .

ü      عربستان اطلاعات محرمانه ایران را در اختیار عراق قرار می داد .

ü      سودان صدها تن از سربازان ارتش خود را به جبهه های جنگ علیه ایران اعزام نمود .

 

ü      سازمان ملل سکوت ، مسامحه و تعلل در مقابل جنگ نابرابر عراق علیه ایران

 

ورود به سایت

امروز152
دیروز118
این هفته616
این ماه270
کل بازدیدکنندگان678971
Thursday, 02 May 2024 17:41
Powered by CoalaWeb